Java Objective question answer

Object question-answer in java

 

 

In this content we discuss the basic objective question with answer in Java that helps you in every examination or interview:

  • There is four option for each question like A, B, C, and D.

 

A=1  B=2
 C=3 D=4

 

Now start your session:

Q1. Java was first developed in which year.

Choose:

1.      A. 1990 2.      B. 1991
3.      C. 1993 4.      D. 1996

 

Answer:(b)

Q2. The old name of java was

Choose:

 

1.      J language 2.      oak
3.      C++ 4.      php

 

Answer:(b)

 

Q3. What is the full form of ADT

Choose:

 

1.      Abstract Data Type 2.      Abstract Development Tool
3.      Abstract Design Tool 4.      Advanced Development Tool

 

 

Answer:(1)

Q4: which of the following code is generated when the source code is successfully compiled

 

Choose:

 

1.      A code 2.      byte code
3.      D code 4.      class code

 

 

Answer:(2)

 

Q5. Sharing of common information is achieved by the concept of

Choose:

 

1.      Polymorphism 2.      encapsulation
3.      Inheritance 4.      ADT

 

Answer:(3)

 

Q6: java is also Known as_ which stage language

Choose:

 

1.      one 2.      two
3.      two 4.      four

 

Answer:(2)

 

 

Q7. Which is the following is the smallest integer data type

Choose:

 

1.      byte 2.      short
3.      long 4.      int

 

Answer:(1)

 

 

Q8. In Java char allocate how many bit

Choose:

 

1.      8 2.      16
3.      24 4.      32

 

Answer:(2)

 

Q9. Which of the following is not a primitive data type

Choose:

 

1.      Byte 2.      Short
3.      enum 4.      int

 

Answer:(3)

 

Q10: which value can not store character data type.

Choose:

 

1.      digit 2.      special character
3.      string 4.      letter

 

Answer:(4)

 

Q11: what is the size of an integer in java programming

Choose:

 

1.      4byte 2.      6byte
3.      8byte 4.      10byte

 

Answer:(1)

Q12: which data type can store the 64bit value

Choose:

 

1.      Double 2.      Int

 

3.      Long 4.      float

 

Answer:(1)

 

Learn more for JELET  computer science 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *